Over ons

 

Probleem met windmolen leidt tot SvdB Nano Coatings

 

SvdB Nano Coatings is gevestigd in Oude Pekela en heeft een nevenvestiging in Bleiswijk. Het bedrijf wordt gerund door ondernemer Dick Dijk (1957) en telt 14 medewerkers. Het team van enthousiaste en gemotiveerde medewerkers kan bogen op jarenlange praktijkervaring; de specialisten beschikken over ruime kennis. Naast nanocoatings aanbrengen en andere vormen van oppervlaktebehandeling houdt het bedrijf zich bezig met calamiteitensupport en verhuur van klimaatbeheersing apparatuur, onder de naam SvdB Service.

 

Ziggo

Deze tweede tak vormt de oorsprong van het bedrijf, dat in 2006 is ontstaan vanuit het vroegere Sas van den Bosch. In deze tak gaat het onder meer om het plaatsen van aggregaten bij stroomstoringen. Een grote vaste klant is Ziggo. Voorts verhuurt het bedrijf airco’s en heaters en is het gespecialiseerd in machinetransport.

 

Windmolen

In 2011 leidde een vraag van een klant om een onderstel van een windmolen te beschermen tegen weersinvloeden tot de ontdekking en toepassing van nanocoatings. Dijk ging hiertoe samenwerken met het in Winschoten gevestigde bedrijf Bionic Technology, dat unieke nanocoatings ontwikkelt op basis van SiOx-nanomateriaal. Het Winschoter bedrijf verwierf in 2012 grote bekendheid door een nanocoating te leveren voor de beroemde Sagrada Familia in Barcelona.

 

Investeren

Dijk zag de mogelijkheden van deze innovatie en besloot te investeren in mensen, kennis en materiaal om nanocoating toe te passen, onder de naam SvdB Nano Coatings. Met succes: er worden steeds meer toepassingen gevonden en vanuit steeds meer branches wordt bij het bedrijf in Oude Pekela aangeklopt.

 

Kennis

SvdB Nano Coatings is gecertificeerd BioCoat applicatiebedrijf en beschikt over ION-, VCA- en ISO 9001-certificaten. Kennis wordt vergaard van leverancier Bionic Technology en gedeeld binnen een netwerk van nanocoatingbedrijven. Ook leidt SvdB Nano Coatings een nieuwe lichting technici op. Voorts staat maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel.

 

Locaties

In Oude Pekela beschikt SvdB Nano Coatings over een 450 m2 grote ruimte met onder meer een elektrostatische spuitmachine, afzuiging en de juiste klimaatbeheersing. Daar kunnen de meeste goederen worden gecoat. Gebouwen en andere moeilijk verplaatsbare objecten worden op locatie gecoat, met mobiele apparatuur. In Bleiswijk staat een 800 m2 grote bedrijfsruimte; vanuit deze locatie wordt vooral door SvdB Service gewerkt.

 

24/7

SvdB Nano Coatings zegt geen nee als een klant zich met een probleem meldt. Heeft het bedrijf de oplossing niet zelf in huis, dan maakt het gebruik van het zorgvuldig opgebouwde netwerk van relaties. Want bij SvdB Nano Coatings, alsmede bij SvdB Service, staat voorop dat de klant wordt geholpen, 24 uur per dag en 7 dagen per week.