De brandweerauto van begin tot eind resulaat De brandweerauto van begin tot eind resulaat De brandweerauto van begin tot eind resulaat De brandweerauto van begin tot eind resulaat De brandweerauto van begin tot eind resulaat De brandweerauto van begin tot eind resulaat De brandweerauto van begin tot eind resulaat De brandweerauto van begin tot eind resulaat De brandweerauto van begin tot eind resulaat De brandweerauto van begin tot eind resulaat De brandweerauto van begin tot eind resulaat De brandweerauto van begin tot eind resulaat De brandweerauto van begin tot eind resulaat De brandweerauto van begin tot eind resulaat De brandweerauto van begin tot eind resulaat

De brandweerauto van begin tot eind resulaat


Brandweerauto’s beschermd met ultradun coatinglaagje

Nieuwe en bestaande brandweerauto’s worden in toenemende mate voorzien van een ultradun onzichtbaar beschermingslaagje. Brandweerkorpsen en brandweerauto-leveranciers schakelen daartoe het bedrijf SvdB Nano Coatings uit Oude Pekela in. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het aanbrengen van Nano Coating.

 

Beschermen
Een brandweerauto wordt zwaar belast door water en blusschuim, soms zelfs zeewater, en is daardoor extra gevoelig voor corrosie en vuil. Het is dan ook van belang om zowel de carrosserie als de vele blootliggende onderdelen te beschermen.
Dat kan met Nano Coating. De brandweerauto wordt minder snel vuil, is veel gemakkelijker te reinigen, blijft er als nieuw uitzien en heeft een langere levensduur. Bovendien blijkt uit onderzoek dat schonere ramen en spiegels de veiligheid vergroten.

 

Eén miljardste
De innovatieve Nano Coating zorgt voor een beschermlaag op moleculair niveau, niet zichtbaar voor het menselijk oog. De nanotechnologie (een nanometer is één miljardste van een meter) is in de afgelopen jaren sterk ontwikkeld en breder toepasbaar geworden. Nano Coating kan inmiddels op bijna elk materiaal worden aangebracht.

 

BioCoat 3.0 MP
Speciaal voor metalen oppervlaktes en onderdelen -en dus ook voor brandweerauto’s- is BioCoat 3.0 MP (Metal Perma) ontwikkeld. BioCoat 3.0 MP is een transparante niet-verdunbare zoutbestendige coating. Het ultradunne dichte coatingnet verbindt zich met het oppervlak en vormt een ondoordringbare barrière. Zelfs een bacterie komt er niet doorheen.

Corrosiebestendig

De belangrijkste eigenschap -voor een brandweerauto- is dat het materiaal niet meer onderhevig is aan corrosie en inwerking van zout. Dat verlengt de levensduur en de betrouwbaarheid van het materiaal aanzienlijk.

 

Glansbehoud
De coating dringt door in de laklaag en geeft daardoor hoogglans, glansbehoud en bescherming tegen kleine krassen (hardheid 9).

 

Easy to clean
Zelfs de kleinste vuildeeltjes hechten niet meer aan de lak, waardoor schoonmaken een fluitje van een cent wordt, afvegen of afspoelen is voldoende.

Kunststof
De BioCoat 3.0 MP is ook geschikt voor de kunststof onderdelen en houdt de weekmakers van het kunststof langer binnen, waardoor deze minder snel uitharden en verkleuren. Daarbij komt dat de coating UV-resistent is.

 

Ziegler

Brandweerauto-leverancier Ziegler in Winschoten heeft inmiddels op verzoek van diverse brandweerkorpsen wagens voorzien van Nano Coating. Het samenstellen van een brandweerauto is puur maatwerk, afhankelijk van de wensen van het brandweerkorps en de verschillende eisen en omstandigheden per regio. Een gemiddelde brandweerauto kost al gauw zo’n 250.000 euro, hele speciale voertuigen kunnen twee of drie keer zo duur worden. Reden te meer om te kiezen voor een bescherming die de levensduur van het voertuig en de onderdelen verlengt.

 

Op maat
De basis voor een brandweerauto is een truck-chassis, waarop een bemanningscabine, kasten, pompen, slangen, afsluiters, spuiten en elektrische bediening worden gemonteerd. Het systeem kent geen lasnaden, alles wordt geschroefd en op maat gemaakt.

 

Laagje
Alle blootliggende onderdelen krijgen voor of na de assemblage een Nano Coating laagje: constructiebalken, platen, wielen, pompen, beugels, de onderkant, water- en schuimtanks, blusmiddelen, maar ook spiegels, voor- en achterlichten, bumpers en andere carrosserie-onderdelen.

 

Altijd doen
Een brandweerauto en alles wat daarin zit, moet het altijd doen. Een adequate coating is daarom belangrijk, omdat alles zwaar wordt belast door het water en het schuim waarmee geblust wordt.

 

Specialist
De beschermlaag wordt aangebracht door specialist SvdB Nano Coatings. De deskundige medewerkers van dit bedrijf reinigen en ontvetten eerst de auto en alle onderdelen. Vervolgens wordt de Nano Coating aangebracht met een elektrostatische spuit.

 

 

De voordelen van Nano Coating voor een brandweerauto:

* De brandweerauto en de onderdelen gaan veel langer mee – financieel voordeel

* Reinigen hoeft minder vaak en gaat veel sneller – tijdbesparing

* Schonere ramen, spiegels en onderdelen – veiliger